Möllevångskravallerna, 1926: Stölden

Speltid

 HAR SPELAT

max antal spelare

Vågar ni ta en risk?

Får man göra fel för att det i slutänden ska bli rätt? Är ditt lag tillräckligt snabbtänkta och klarar ni tidspressen? Vågar ni göra ett val där risken är stor men också belöningen?

Malmö, November 1926

En bitter strid
kan få ett
snabbt slut

Hilda är uttagen i strejk från korgfabriken av fackföreningen sedan i somras. Arbetet är nedlagt som svar på hotet om lägre lön men nu börjar pengarna sina och läget mer desperat. För att knäcka strejken har fabriken tagit in arbetare, strejkbrytare som jobbar för den lägre lönen. På torget skanderar folkhopen ”mördare” sedan en kollega avlidit under mystiska omständigheter. Det blåser upp till storm och något behöver hända. Ingen tror att Hilda har makten att ändra historien, inte heller hon själv. Men det har hon – om ni tar chansen…

APPEN GUIDAR ER

Ladda ner appen ActionBound – den kommer guida er på Möllan till de olika platserna och ge er klurigheter ni ska lösa för att komma vidare. Finns för både iPhone och Android.

SAMLA DITT LAG

För att lösa de olika uppgifterna måste ni samarbeta. Man kan spela ensam och upp till fem spelare i ett lag. Är ni fler är det bättre att dela upp sig i två lag!

KARTA FRÅN 1926

Vi har gjort vår research ordentligt och gjort en karta som visar hur Möllevången såg 1926. Utmärkt på  kartan finns affärer, spårvagnslinjer och fabriker bland annat. Ni får tillgång till den när ni köper spelet.

[wptripadvisor_usetemplate tid=”1″]